Erve Borkens

Erve Borkens

woensdag 11 juni 2014

Impressie van een nieuw (t)huis

Tjonge, ik keek net zelf de foto's terug van het vorige bericht... en schrok van hoe veranderd het huis nu is. Het is nu namelijk echt een huis geworden, we wonen in de keuken en volgende week ook in de woonkamer! We hebben ongelooflijk hard gewerkt en het wordt saai om het weer te zeggen, maar er is zoveel gebeurd dat jullie maar gauw de foto's moeten bekijken!

De leemstuc in de keuken werd voorzien van een leemfinish, waardoor de muren nu een zand-witte kleur hebben gekregen en gladder zijn geworden:Het eerste deel van het plafond in de woonkamer werd geschilderd:
De zonnecollectoren (voor warm water) zijn gelegd. Helaas bleek een van de panelen lek te zijn, dus die wordt volgende week vervangen.

De wc beneden is, op de muren na, af:


Het buffervat is geplaatst (en ondertussen grotendeels aangesloten):


Er werd leem op alle buitenwanden in de woonkamer gezet (met dank aan extra hulptroepen voor het aangeven van de leem ;-) :


We verhuisden van de woonkamer in het voorhuis naar de keuken in het achterhuis:Arjan heeft 600 oude waaltjes (straatstenen) op de juiste dikte gezaagd, zodat we ze kunnen verwerken in de vloer rondom de leemkachel en staldeuren:De keuken werd al ingewijd als speelplaats:


Nieuwe hulptroepen staken de handen uit de mouwen in onze slaapkamer. Bedankt voor het vullen van de veeeeeeele gaatjes!


Het schilderen van het plafond werd na vele uren werk afgerond:De leemkachel werd afgewerkt en we kregen uitleg over het stoken en gebruik ervan door Roland van Vuurmeesters:Het eerste vuurtje werd gestookt:


De badkamer krijgt steeds meer vorm:

De gezaagde waaltjes werden indien nodig nog op maat gezaagd en op hun plek gelegd:


Alle wanden met leem in de woonkamer kregen ook hun finishlaag (deze laag spons je na het opzetten dicht en daarmee geef je het zijn levendige effect, mooi joh!):

De Rayburn heeft voor de eerste keer gebrand om te kijken of het systeem met het buffervat werkte en gelukkig was dat zo!En dan na al dit harde werken een volgende mijlpaal: de houten vloer in de woonkamer wordt op dit moment gelegd! Hierna zijn we bijna klaar in de woonkamer en keuken. Alleen het verven van de deuren en kozijnen moet nog...


 Hopelijk zijn we met de volgende update sneller dan met deze... Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

 1. Hé harde werkers! Ziet er fantastisch uit! We hebben al zin om het over een paar weken weer live te zien en de handen uit de mouwen te steken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha San,

  Lekker bezig! Ik kan niet geloven hoe snel het gaat. Wat een heerlijk robuust, comfortabel en esthetisch verantwoord huis ontstaat er. Zo te zien geniet je uitbundig van het plattnland!

  Lfs
  Saar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een originele vondst om waalformaatjes te gebruiken bij de kachel en de entree. Mooi effect! Succes verder, ziet er mooi uit. Nu 20 juli zijn jullie alvast weer verder........

  BeantwoordenVerwijderen