Erve Borkens

Erve Borkens

donderdag 12 december 2013

Riet, riool en beton

Het werk gaat gestaag verder...

Eerst is de rieten kap aan een zijde geschoren (ja, riet wordt net als een baard geschoren, zo heet dat ;-), omdat daar alg en mos op zat wat het riet verstikt. Riet moet kunnen ademen. De nachtvorst maakte van het geheel een mooi plaatje:Ook werd de riolering en alle leidingen voor het warme, koude en grijze water aangelegd. Grijs water is het regenwater wat we in een ondergrondse tank op willen vangen en waarmee we de wc willen doorspoelen en als het goed genoeg is (of via een filter), ook mee willen wassen in de wasmachine. Omdat de riolering en leidingen ook deels in de bestaande vloer moesten, is er weer behoorlijk gehakt en gezaagd. Het merendeel van de buizen ligt echter onder het zand waar vervolgens wapening op is gelegd.  Gisteren kwam het beton. In een uur tijd hebben de mannen 12 kuub beton gestort als basis voor onze nieuwe vloer!
De vloer ligt er nu mooi en strak bij en zo zijn we weer een stap verder!

Om af te sluiten nog een mooi sfeerplaatje...


Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

 1. Mooie plaatjes San!! Weer een stapje verder! Succes met het verbouwen en het geduld wat erbij komt kijken! Groetjes voor jullie allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi om te lezen hoe het vordert met jullie huis, wat een beauty! Had je niet de neiging om even een handafdruk met je naam achter te laten in het beton :) ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verbouwing! Wat goed ook dat jullie willen realiseren om in ieder geval de wc door te spoelen met regenwater. Wij hebben dat ook een tijd gehad maar helaas zorgde dit om de ene of andere reden voor veel verstoppingen. Gelukkig was dit met behulp van een specialist (Sandee riooltechnieken) zo verholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's en het vordert goed zeg die verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen