Erve Borkens

Erve Borkens

donderdag 9 januari 2014

Winterstop

Na onze laatste blog is het een tijdje stil geweest, omdat er niet zo veel gebeurd is. Rond Kerst en Oud&Nieuw hadden de bouwvakkers een winterstop. Toch nog even een foto van voor de winterstop: het wegbreken van een stukje muur. Dat was opgemetseld in een van de oude staldeurtjes en daar komt straks een raam in.


Bij de timmerwerkplaats werd ondertussen gewerkt aan het kozijn wat in de deeldeuren komt: een boog van 3 meter doorsnee bestaande uit 3 lagen hout die met elkaar verlijmd zijn. Omdat de boog van de deeldeuren geen 'strakke' boog is, is er eerst ter plekke een mal gemaakt en daar is het kozijn vervolgens op gemaakt in de werkplaats. Tijdens de winterstop hebben we zelf wat dingen aangepakt met hulp van Wieger en Jannie (Sanneke's ouders). De torenvalkkast (gemaakt door Wieger) staat nu aan de rand van ons weilandje:Het houthok is uitgebreid (met dank aan collega Marcel!):
Nu de inhoud nog (van zowel de torenvalkkast als het houthok ;-) !!! De eerste torenvalk heeft het hok al verkend... 


Hopelijk beviel het en komen ze terug!

Jannie en Sanneke hebben zich bekommerd over de plantjes. Nou ja, bekommerd, dat is niet het goede woord... We zijn begonnen met het verwijderen van een aantal planten die de schuur aan het overwoekeren zijn:Ondertussen is de winterstop van de bouwvakkers voorbij en is er veel activiteit. In de deel vinden grote veranderingen plaats! De binnenkozijnen staan er en de binnenmuren worden opgemetseld... Het begint nu op een echt huis te lijken. Over een paar dagen volgen daar de foto's van. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten